SEO (search engine optimization) bureau

Search engine optimization, ook wel SEO genoemd, is een veelgebruikte marketingtechniek die wordt ingezet om webpagina’s een betere posities te laten krijgen in de zoekresultaten van Google. Een gespecialiseerde SEO bureau zorgt voor dat een webpagina een toppositie krijgt in de zoekresultaten van de betreffende zoekmachine. SEO uitbesteden doet men ook goed aan, aangezien het veel tijd en geduld vergt. Maar hoe gaat een SEO te werk, zodat de webpagina beter vindbaar wordt in de zoekresultaten? Door middel van kennis en jarenlange ervaring garandeert een SEO marketing bureau een betere vindbaarheid. 

Hoe gaat een SEO bureau te werk? 

SEO, ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd, is een breed begrip en het kan moeilijk voor u zijn om hiermee te beginnen. Om uw website beter vindbaar te laten maken en om meer bezoekers te genereren, wordt er aangeraden om een online marketing bureau in te schakelen. Niet alleen zorgt een SEO bureau voor een hogere positie, maar ook voor een hogere conversie door middel van deze speciale marketingtechniek. Daarnaast vergt een succesvolle SEO proces veel tijd en geduld. Een gespecialiseerde SEO bureau gaat te werk aan de hand van de volgende 5 stappen: 

  • Zoekwoord en marktonderzoek
  • Websitestructuur 
  • Content optimalisatie 
  • Off-page optimalisatie 
  • Linkbuilding

Zoekwoord- en marktonderzoek

Om te beginnen met een succesvolle SEO proces, begint een SEO bureau aan een grondige zoekwoord- en marktonderzoek. De SEO bureau analyseert de markt waarin de klant actief in is. Vervolgens wordt een zoekwoordonderzoek uitgevoerd. Hiermee worden relevante zoekwoorden opgezocht waarop de klant gevonden gaat worden. De zoekwoorden worden in kaart gebracht en daarna gecategoriseerd op relevantie, zoekvolume en de mate in concurrentie. 

Websitestructuur 

Google hecht een waarde aan een goede websitestructuur. Een websitestructuur omvat een goede interne linkstructuur. De zoekwoorden worden gesorteerd en door middel van een interne linkstructuur met elkaar verbonden. Niet alleen zorgt een goede websitestructuur voor een tevredenheid van Google, maar ook voor een gebruiksvriendelijke website voor de bezoeker. De bezoeker kan makkelijker navigeren door de betreffende website. 

Content optimalisatie

Contentoptimalisatie omvat de content van de website. Door middel van een unieke website zorgt dat de website aantrekkelijker wordt voor Google en de bezoeker. De content van de website wordt volgens de richtlijnen van Google opgebouwd. Een unieke content moet er voor zorgen dat het de vraag van de bezoeker beantwoord en dat Google de website gemakkelijk kan analyseren, door gebruik te maken van specifieke keywords. 

Off-page optimalisatie

Off-page optimalisatie omvat de technische aspecten van de website. Google vindt laadtijd van de website erg belangrijk. Daarnaast is een goede verbinding tussen de browser en server net zo belangrijk als goede content en autoriteit. 

Linkbuilding

Linkbuilding is het verkrijgen van kwalitatieve links die doorverwijzen naar de betreffende website. Google ziet de kwalitatieve links als stemmen. Hoe meer stemmen een website heeft, hoe meer waarde Google hecht aan de website. Door middel van speciale technieken zorgt een gespecialiseerde SEO bureau voor kwalitatieve links uit hun database. Linkbuilding klinkt op zich zelf eenvoudig, maar het vergt veel tijd en jarenlange ervaring om dit aspect met succes uit te voeren. 

Samenwerken met een SEO bureau?

Zoals eerder gezegd, vergt SEO (search engine optimization) veel tijd een jarenlange ervaring en kennis. Het verkrijgen van een toppositie in Google gebeurd niet zomaar. Door SEO uit te besteden aan een SEO bureau, zal uw website een betere positie krijgen in de organische zoekresultaten van de betreffende zoekmachine. Niet alleen zorgt een betere positie voor meer bezoekers, maar ook voor een hogere conversie. 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s